九州酒店

 

第二次入住Miyako 集團旗下酒店,之前大阪店好滿意,今次博多店更滿意。首先係地理位置優越,酒店喺博多車站紫筑口一出步行幾分鐘就到,無博多口咁繁忙,但餐廳便利店藥房一應俱全。酒店B1直駁地鐵站,落雨不怕落雪也不怕。房間面積合理,雙床房夠開兩個喼,衛浴乾濕分離。酒店頂樓有温泉,行完一日的最佳享受。

 

不過今次酒店前台犯左一個低級錯誤,話說我經booking.com訂左兩間雙床房,喺網上填寫入住人姓名時,我每房填左一個名就算,一向都係咁,點知入住時櫃檯職員話我訂的房只係一人入住,要加人就得加錢,一人一晚4800yen,結果係加兩個人,三晚合共28800yen,可能我英文唔好,加上同日本人解釋係要用好多時間,當日行完街已好攰,我照比錢息事寧人就算,最緊要大家有房瞓。上到房愈諗愈唔對路,即時email booking.com,因為當時已夜,booking答應同我跟進,結果來來回回通訊搞到我三日後回來再入住至搞得掂。酒店仲唔可以即時退款,要credit card過數後至再退款,咁結果我又要蝕兌換差價,雖然係小數目,但無理由要我suffer,好彩最後銀行退番比我。

 

喺呢件事上,我真係比酒店職員負評,但我相信係個別事件,搞掂就算,無損我對酒店的喜愛。相反我要讚booking.con同銀行職員的服務,尤其係booking.com,我幫襯左超過十年,客服水準高,訂房後有問題可以直接與客服對話,方便溝通。雖然好多人話佢比較貴,但我都只幫襯佢。不過國內線都係揾trip.com

 

酒店喺十字路口,四通八達,酒店建築帶cyber feel,好搶眼,行過一定見到

九州酒店

九州酒店

九州酒店

房間大小適中,顏色柔和

九州酒店

九州酒店

九州酒店

咖啡茶水齊備

九州酒店

平版控制全房冷氣燈光,版面簡單易用,插頭(無影)USB

九州酒店

九州酒店

有睡衣浴袍提供,可穿浴袍直上温泉層

九州酒店

衞浴乾濕分離,浴室寬敞

九州酒店

九州酒店

提供標準洗漱用品,今治毛巾,dyson風筒

九州酒店

身體清潔用品品質不錯👍🏻

九州酒店

獨立電梯上温泉樓層

九州酒店

温泉分室外室內(圖片擇自網上)若想浸室外,記得帶泳衣。

九州酒店

九州酒店

酒店地庫係麥當當,亦係鐵路入口

九州酒店

九州酒店

九州酒店

從機場坐的士至酒店價錢 (僅供參考)

九州酒店

 

arrow
arrow
    全站熱搜

    Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()