鮨

團友話想食omakase,我當然盡量滿足要求。上網揾餐廳,熱門出名的,以我等平民係無機會可預約到的,尋尋覓覓,見到合眼緣的就訂,好彩呢間唔錯。

 

餐廳喺民居當中,無店名,要攞住個訂位確認同店員相認。全店12個座位,師傅一人主理,食材新鮮,舍利用赤醋,味道偏酸,飯粒分明,温度從頭到尾都keep到,魚有魚味,煮物配搭有心思,出品味道偏濃,好味。餐廳雖然唔係咩名店,但呢餐食得滿意,

 

chef同我地無乜溝通,但都有禮貌地打左招呼同say goodbye,但見佢同其他本地客有講有笑,幾友善。二廚好勤力,全程電兔咁喺壽司枱前行來行去,不停抹枱,為chef準備食材之餘,chef所有用具有放歪少少佢都會執番齊整,又努力地為我地解釋食材,做事勤快態度一流,若佢開店我一定幫襯。

鮨

鮨

鮨

美味大蛤

鮨

鮨

螢光魷魚

鮨

鮨

鮨

二廚用紙仔介紹食材

鮨

鮨

鮨

 

鮨

鮨

鮨

壽司放枱上,二廚清潔勤快,似不停換碟feel

鮨

鮨

鮨

鮨

鮨

鮨

鮨

鮨

鮨

鮨

鮨

餐廳喺民居的內,揾左一陣,好似新開咁

鮨

一對12

鮨

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arrow
arrow
    全站熱搜

    Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()