IMG_9210.JPG

(門面低調,師傅話餐廳由中環九如坊搬過來三年幾,以做熟客為主)

 

5/2018 光顧

晚餐喺大坑想簡簡單單食個丼飯,行過幾間見到價位都唔平,直至見到呢間掛喺門口的餐牌,價錢幾親民,晚餐都有80蚊一個飯,決定試下。餐廳細細,感覺似日劇的家庭式餐廳,細細間,燈光偏黃,有點舊,但乾淨企理。師傅招呼我地四人在吧枱坐,旁邊的顧客點的係一千蚊位的廚師發辦,我地點的係一百幾十的丼飯,好少見日本餐廳晚餐都會有平價的選擇。難得師傅態度隨和友善,好有深宵食堂feel的餐廳,食物質素不俗,好過去大户屋排隊。小朋友食到舔舔脷,立即提議佢當面向師傅稱讚道謝,希望佢學會感謝,師傅都好開心,愉快的晚餐。

 

餐廳好細,除左吧枱外,近門口有張四人枱

 

IMG_1726.JPG

 

枝豆 從前有個小朋友好喜歡食枝豆,話喜歡佢清甜的味道,結果成碟自己食哂

 

IMG_9211.JPG

 

魚生飯 刺身新鮮

 

IMG_9212.JPG

 

炒野菜 

 

IMG_9213.JPG

 

綱燒牛肉 選日本牛都係百零蚊,頗juicy,唔靱

 

IMG_9214.JPG

 

吞拿魚腩卷 

 

IMG_9215.JPG

 

燒牛肉飯

 

IMG_9216.JPG

 

滑蛋雞肉飯 可能因為加左味醂,甜甜地,小朋友好鍾意食,但其實蛋有點老。

 

IMG_9217.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

全站熱搜

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()