IMG_6529

(11點已排成咁)

雖然我唔係炸豬朳迷,但去到日本總係想食一餐,因為日本的炸豬扒肉質特別鬆軟,米飯粒粒精瑩,好好食。今次呢間係人氣食店,星期六早上十一點嚟到已經要排長龍,多謝好友肯陪我癲,足足等左成個鐘至可以坐低食。為左節省時間,排隊時已落單,餐牌有好多款豬扒,唔識分,排左咁耐,唔可以求其,所以忍痛點隻價錢最高的(2590yen$。豬扒鮮嫩,鬆化可口,炸漿又薄又脆,隻油好清,無油味,毫不油膩。但又不至於傳說中咁入口即溶,佢始終係一舊豬扒。椰菜絲爽甜,麵豉湯清甜,全個餐都滿意。朋友點的好似係豬柳,只記得肉質較實,普通。

可以試下,不過要衡量下係咪值得花時間咁等了。餐廳附近有間超市,車站有個小商場,若兩個人輪流等,what's app 通知的話,時間會過得快d。

 地址:東京都新宿区高田馬場1-32-11 小澤ビル地下1F

終於見到個門口

IMG_6530

餐廳在地庫

IMG_6531

細細間

IMG_6532

唔似一般豬扒飯店,似西餐廳

IMG_6533

餐牌,另外仲有一個特選豬扒餐牌,但今日無供應

IMG_6534

豬扒飯,可能隻油好清,豬扒較淺色

IMG_6535

肉嫩

IMG_6536

好似係豬柳

IMG_6537

IMG_6538

最愛柚子醋食椰菜絲

IMG_6539  

文章標籤

全站熱搜

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()