目前日期文章:20191129 (2)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

IMG_8333.JPG

 

一早離開大屋,呢度有段小插曲,話說大家都去左好多次旅行,喺行程安排上叫做老手,但今次居然出現一個低級錯誤 :  book少左一日住宿!最神奇係由平日不理行程的温柔媽發現,總算命不該絕!話說温柔媽前晚無端端睇個行程(佢平日唔會睇),話今日要離開Vejle,我同太太一直以為係明日至走,若唔係得温柔媽提醒,屋主來收屋時就尷尬死。結果大家從悠悠閒變成急急腳,昨日從legoland回來後立即收拾。

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

IMG_8099_3246396.JPG

 

昨日去完legohouse,今日去legoland。一早見到天陰陰,都知無運行,果然去到中午時傾盤大雨。Legoland的面積比我想像中細,而且套用少爺仔的説話 : 「遊戲好bb」。其實都有部分遊戲係刺激的,只係入場時唔識架步。話說當日人山人海,排隊時間頗長,小朋友當然無乜耐性,加上落大雨,遊戲玩得唔多,後段時間更只能躲在禮品店shopping,但我覺得一場嚟到,無理由玩咁少,於是趁細雨時自己出去行一轉,真係感謝上天安排,喺大雨過後好多人離開左,遊戲居然唔使排隊!我立即折返帶小朋友去玩。過程中少爺仔同聰明仔立即跟我起行,反而老闆仔扭扭擰擰,我無想過勸佢,二話不說,轉身走人,點知行行下聽到後面有人大叫,原來老闆仔後悔,叫媽媽同佢追上來,我亦當場教訓佢,機會係唔等人😜大家極速玩左幾個遊戲,䀆興而回。

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()