目前日期文章:201906 (22)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

IMG_4966.JPG

最後一日,無乜行程,呢幾日基本上全無shopping,所以揀左新開的MARK IS福岡ももち作為最後衝剌點,從旅館去商場要兩小時車程,商場離機塲二十分鐘車程,仲有兩小時免費泊車,塲內好多商店,一般品牌都有齊,仲有超市藥妝,Big cameraVR館,我地兵分兩路,男團友行BC,女團友去100yen店,1.5小時盡買,之後滿載而歸去機場回港了。

福岡國際機場 若要去餐廳用膳,坐得舒服的餐廳都在入閘前,有十多間餐廳選擇。手信可於入閘後購買,其中sofina防曬比外面藥房平,只需2200-2400yen。入閘後無餐廳,只得便利店及快餐式拉麵店。

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

IMG_4909.JPG

旅館有好多房型選擇,我選左向海附露天風呂房間,全旅館共有三間。房間喺一樓,跟有明海之湯同層。我地獲分配101103室,房間設計稍有不同,但面積一樣大,室內寬敞舒適,露天風呂面向大海,感覺比大浴場更舒服,所以我今次大部分時間都窩在房內享受風呂。晚餐以海鮮及和牛為主,名物竹崎蟹味道一般,蟹味欠奉,鮮甜度一般,感覺係普通蟹一隻,可能我期望過高。早餐豐富,總括來講,旅館住宿的整體感覺不俗,而且價錢合理,難怪大受歡迎。

資訊

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

«12