目前日期文章:20190410 (2)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

IMG_9964.JPG

 

三房公寓位於離市區15分鐘車程的山坡上,單位在多層住宅大樓的地下,連後園。室內裝修跟之前的住宿一樣,北歐簡約風,全屋IKEA家品,提供基本廚具,有洗衣乾衣機,步程10分鐘到大型超市,好方便。不過廚房zinc盤去水位甩左,搞到周地水,抹左一餐。不過幸運地從窗外睇到極光,離補哂一切的缺點。

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

IMG_0060.JPG

 

最後一日在冰島,輕鬆市內遊。去左昨日經過又感覺吸引的餐廳午餐後,往藍湖出發。冰島其中一個重中之重的景點對於我毫不吸引,去之前已經無想過要浸溫泉,去到更加堅定我的想法,一個似九龍公園室外泳池般的温泉,熱鬧非常,唔係我杯茶,選擇喺旁邊的步行徑行下就算,可幸當日天氣好,見到tiffany blue 的湖水襯藍天白雲,都算心曠神怡。 之後去The Icelandic opera 參觀,好喜歡的一座建築物。晚上就精彩了,喺Grótta Island Lighthouse 睇左一塲極光盛宴,記得當晚好興奮,極光在180度的天空上亂竄,睇都睇唔切。我對住美魔女係咁叫 : 粉紅色呀!我睇到粉紅色呀!同太后興奮地大叫大笑,係咁叫駕駛員唔好影相,用肉眼睇好了,此情此景,永留心中。極光為冰島之旅劃下完美的句號,感謝上天。

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()