目前日期文章:20190223 (2)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

IMG_7717.JPG

喺鹿兒島只係留左兩晚,無乜時間揾食,特色的白熊冰同熊襲鍋之前又試過,結果無乜心機揾食之下,當然亦無好下塲。去日本少不免要食餐燒牛肉,要食又當然要食日本牛,又想去間地道少少,千揀萬揀,揀左味來屋,結果係麻麻。地方係好地道,喺tabelog分數亦算高,可惜質素一般,有點失望,枉我仲專登拜託朋友為我越洋致電訂位(但唔訂又真係無位喎)。至於早餐,我好少喺酒店食,有時間都想試下不同的cafe,行過見到dankentoast 幾靚仔,又試下。芝士加toast無可能唔好食,麵包係日本一貫鬆軟的厚多士,加上不同的topping,好好味。

最後於中央站轉車時喺站內的food street食左個親子丼,水汪汪,不提也罷

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

IMG_7621.JPG

12/2019 光顧 Number 9 coffee@尖沙咀

又多一間cafe 加入尖東戰圈,有時真係懷疑市場係咪容納到咁多咖啡店?店子小小,裝修清新簡約,肥威較薄身,早餐餐單唔吸引。餐廳樓上應該有旅行團必訪的店,因為我去的時間餐廳門外有旅行團不斷經過,好似好繁忙咁,我對餐廳印象麻麻,區內有不少出色咖啡店,所以呢間試過就算。

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()