目前日期文章:20190206 (2)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

IMG_6667.JPG

12/2018 光顧

NOC 係近年發展頗進取的本地品牌咖啡店,短短幾年已經有5間分店,相信仍陸續有來。NOC每間分店的裝修都清新有型,好有悠閒感,雖然未必間間坐得舒服,但我通常買外賣,又或者見有位就坐低歇一歇,作為一個中途加油站。咖啡水準穩定,出品不俗,之前成日以為係韓國過江龍,原來係本地薑,我更加樂意幫襯。

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

IMG_6582.JPG

12/2018光顧

Coco Espresso 係其中一間我喜歡的咖啡店,知道佢在荃灣插旗,先飲為快。荃灣店開喺近排的大熱地標 ‘the mill’ 內,店名改為KOKO coffee roaster ,雖然我無興趣湊熱鬧,但為左食,都去左先。新店裝修好raw,配合 the mill 的風格,亮點係設有咖啡工場,店中間的share table 亦好搶眼,當日人流少,清靜舒適。不過食物同咖啡都一般,有點失望。

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(1) 人氣()