目前日期文章:20180807 (2)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

IMG_2425.JPG

 

一早起身先去仙台朝市,呢個朝市雖然都係遊客必到,但仍然好地道,就似我屋企樓下的街市一樣,當然食材靚好多,太后行得好開心,可惜當日落大雨,否則更盡興。太后選左幾個生果,放回酒店就出發去松島。今日天氣同昨日差得遠,昨日天朗氣清,萬里無雲,今日天陰有雨,氣溫仲差左十度,幾凍下。

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

IMG_1888.JPG

6/2018 光顧

誠品,一家文青百貨公司,內裡有好多合作商户,其中總店在花墟的靚靚花店hayfever亦係一份子。比起花墟總店內的附屬咖啡店,書店內的咖啡店更有花園感,當中只佔一角售賣鮮花花藝,其他大部份地方為咖啡店,每張木枱上都有一瓶小花,餐廳四周都係花藝裝飾,就似置身花園內,我坐喺度一邊嘆咖啡一邊睇書,一枱頭影入眼簾的就係鮮花,好開心。至於咖啡....如此環境,唔難飲就得啦😁

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()