目前日期文章:20180612 (2)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

4/2018光顧

之前食過午餐,覺得食材、出品同環境都唔錯,決定試下晚餐。結果有點失望,晚餐的壽司同午餐一樣,其他的酒肴唔突出,唔值得我再花一倍價錢去食,都係食午餐就好了。食完之後好有空虛感,之後要再食一餐壽司補數。

 

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

IMG_8662.JPG

4/2018 光顧

餐廳雖然位處中環,但絶對唔係一間高規格的鮨店。吧枱後面似雜架攤,若你去日本人主理的鮨店好少係咁,就算唔高級都起碼整齊,店員至師傅都似茶餐廳伙記。壽司一路食一路有好熟悉的感覺,原來兩位師傅都來自另一間我曾經食開的鮨店,難怪所有壽司做法熟口熟面 (不過整體質素有差距)。壽司做法花巧,雖然食材不俗,但醬油過多,完全蓋過魚的鮮味,食濃味的魚還可以,若食白身魚就好受扞擾。食左幾件已經叫師傅落醬輕手d,但唔知係習慣定唔啋我,無改善。不過百客遇百貨,呢餐起碼食得飽 (要求愈來愈低😭)。

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()