目前日期文章:20180403 (3)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

  

雖然係2012的行程,但朋友於2017年都用呢個行程去,問題不大,不過朋友8月出發,係澳洲的冬季,所以某些景點未能配合(例如企鵝resort無職員帶領睇企鵝)。因為與我家太后同行,年幾大,所以行程編排輕鬆,節目唔太多,路線集中於東南面,西部無去過。健行的兩日甚至安排回酒店睡午覺。行程住宿除左DIAMOND ISLAND RESORT BICHENO及BRICKENDON HISTORIC FARM LONGFORD,全部均於booking.com內預訂)

 

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

IMG_3363.JPG

(位處中環,當晚唔使排隊直入,但隔離周月拉麵店成日要排隊,莫非真係咁好食?揾日去排下?(一般犯賤無蝕底食客心態🤣

 

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

IMG_3299.JPG

1/2018光顧

長沙灣一帶自從多左私樓,更多食店進駐,價錢亦拉高左好多,好彩仍然有經濟的食店。唔係經食友介紹都唔知呢度有間海南雞飯店。店子小小,幾迫夾,海南雞滑,油飯香。不俗的推介。有機會來試下豬手。

Hearoom 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()